NY 0216 website MOBIL header OMNITRE

Vad är TRE®?

psoas_TRE_OmniBalance_DavidBerceli

Amerikanen David Berceli, Ph.D., forskare, traumaterapeut och före detta munk (har bl a arbetat lång tid med Moder Teresa), har skapat en kraftfull metod för att frigöra stress och obearbetade känslor i kroppen. Metoden kallas Tension & Trauma Releasing Exercises (TRE®).

 

TRE® är ett genombrott för stresshantering och traumaåterhämtning. Metoden är lättlärd, ger en omedelbar verkan och är möjlig att använda utan vägledning av en terapeut.

 

Metoden består av sju enkla övningar som hjälper individer att släppa stress eller spänningar förorsakad av svåra omständigheter i livet, omdelbara eller långvarig stressande situationer såväl som traumatiska livserfarenheter. Övningarna hjälper individer att släppa spänningar i musklerna, vilket i sin tur lugnar ångest i våra sinnen genom att väcka en muskulär skakningsprocess i kroppen.

 

Övningarna framkallar dessa vibrationer på ett kontrollerat och hållbart sätt. När skakningarna framkallas på detta sätt, börjar de djupa kroniska muskelspänningarna som sitter i kroppen släppa taget. Dom kommer från gravitasjonsnavet(S3) som är skyddad av psoasmusklerna. När skakningarna framkallas från kroppens kraftfulla mitt, reflekteras det i hela kroppen och färdas längs ryggraden, frigör kroniska spänningsmönster från korsebenen till kraniet. Oavsätt vart i kroppen det frigörs spänningar registrerar hjärnan minskning av smärtsignaler och producerar nya hormoner av avslappning och komfort. Denna frigörelsen av spänningar kan ofta jämföras med att få massage.

TRE®_tension_trauma_releasing_exercises